Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

En till sjukhus efter fågelattack vid Pålsjödammarna

Lars Rundkvists vanliga promenad kring Pålsjödammarna i Helsingborg fick i förmidags ett obehagligt slut.

Här vid Pålsjödammarna attackerades Lars Rundkvist av en stor svart fågel. Kanske en kråka, kanske en korp.Bild: PETER FERM
"En stor svart fågel kom bakifrån och hackade mig i huvudet."
Det var under tisdagsförmiddagen som dramat inträffade. Lars Rundkvist gick som vanligt ned för trapporna från Pålsjö skog ned till Pålsjödammarna.
– Efter några meter blev jag attackerad av en stor svart kråka, säger han.
Läs också Vet du mer? Så tipsar du oss
Han fick upp armarna som skydd men fågeln gav inte upp utan återkom snabbt med förnyad kraft.
– När jag vände mig om hade jag en fågel med näbb och klor kanske tio centimeter från mig, säger han.
Fågeln lyckades hacka honom i huvudet flera gånger. Attackerna var så kraftiga att det började blöda från flera olika sår.
– Jag skrek och viftade med armarna och flydde ned bakom kvarnen och där gjorde den en sista attack när den dök ned över taket, säger Lars Rundkvist.
Läs också "Har man otur kan man lätt komma för nära"
Från trapporna och till kvarnen uppskattar han att han blev attackerad upp emot 15 gånger och han var rejält skakig när han kom ut vid stranden.
– Jag tror att jag fortfarande är lite chockad, säger han några timmar efter händelsen.
Såren i huvudet var så många och blödde så pass mycket att han valde att åka till lasarettet. Där blev han omplåstrad och uppmanad att polisanmäla det hela.
– De menade att fågeln kunde utgöra en fara och det klart, om jag en vuxen karl, hade svårigheter att värja mig, vad skulle då inte kunna hända om ett barn eller någon äldre blev attackerad, säger han.
En möjlighet efter en polisanmälan är nämligen att kommunjägarna skulle kunna skjuta fågeln.
Läs också "Jag kände klorna riva i hårbotten"
En stund efter attacken kraxar det högt i trädkronorna där i Lars Rundkvists gått vid dammarna och flera riktigt stora svarta fåglar sveper över stigen.
Lars Rundkvist har också hört att ytterligare en person drabbats av den stora fågelns vrede under morgonen. Nu i efterhand har han hunnit prata med folk som vet mer om fåglar och en teori är att det rör sig om en korp som vill skydda sitt revir.
Har du också attackerats av den svarta fågeln vid Pålsjödammarna? Mejla gärna oss!
Gå till toppen