Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pengaregn över kultur och idrott

Sparbanksstiftelsen i Skåne låter pengarna regna över 13 olika projekt i Klippans och Perstorps kommuner. Den 28 maj blir det utdelning av de olika bidragen på Sågen i Klippan.

FK Boken i Perstorp, som var först i NV-skåne med nattorientering, får 8 000 kronor.Bild: Niklas Gustavsson
Fyra kultur- och nio idrottsprojekt kommer satt få välbehövliga tillskott till sin verksamhet i och med att Sparbankssiftelsen tillsammans med Swedbank kliver in och lättar på plånboken.
Mest pengar får Teater Amabile i Klippan till årets Bruksspel, närmare bestämt 50 000 kronor.
Perstorpsklubben FK Boken får 8 000 kronor till ett skolprojekt. Boken var först i Nordvästskåne med att starta nattorientering och är i övrigt en livaktiv klubb.
Nyckelharpsfolket får 10 000 till Hagstadstämman och samma summa får Scouterna i Östra Ljungby för Sommarkul/Wild scout, SPF Seniorerna Eken i Perstorp för ny lokal, Klippans RC Klubb för Ungdoms- och FUNB-utveckling och Smaker från Söderåsen för matlagning för barn och unga utomhus.
Gymnastikförening Activa får 9 000 till ledarutveckling, Klippans FF 3 000 till ungdomsdomarutbildning, Klippans Gymnastikkrets 9 000 för styrelseutveckling i en framgångsrik förening, Ljungbyheds Scoutkår 5 000 och Floor Ball Club Viljan 3 000.
Gå till toppen