Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabb comeback för Nilsson

I början av maj meddelade helsingborgaren Ola Nilsson att han tänkte lägga ner säsongen i tyska Porsche Carrera Cup och Porsche Supercup helt på grund av ekonomiska skäl. Så blir det dock inte.
Ola Nilsson kör vidare.Bild: Britt-Mari Olsson
Nilsson kör vidare, om än i betydligt mindre skala, på hemmaplan.
– Det kändes ganska lugnt de första veckorna. Men när tävlingssäsongen kom igång för de andra förarna blev jag riktigt sugen direkt. Jag vill självklart bygga vidare med Porsche och fortsätta att utvecklas, säger Nilsson.
Han kommer att köra en full säsong i Swedish GT, som drar igång på Anderstorp i helgen. I GT delar en proffsförare och en amatör på en bil under ett långlopp. Det är två race per helg – samtidigt som STCC.
– Jag har tittat på andra möjligheter och GT är ett smidigt sätt att hålla igång. Dessutom får jag köra en identisk bil, så jag lär känna mig hemma, säger Nilsson som ska vara ankare i ett team med Thomas Karlsson.
Mästerskapet avgörs under fyra tävlingshelger och avslutas på Ring Knutstorp i september.
– Det lockar många olika bilar, vilket innebär häftig och bra racing. Samtidigt finns det ett antal toppförare och några gentlemannachaufförer. Swedish GT är en av klasserna som det finns mycket intresse för i Sverige, säger Nilsson.
Gå till toppen