Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjuk fågel kan skjutas

Om den attackerande fågeln vid Pålsjödammarna är sjuk kan kommunen komma att skjuta den.

Om den attackerande fågeln vid Pålsjödammarna är sjuk kan kommunen komma att skjuta den.Bild: Peter Ferm
Vittnesmålen från folk som attackerats av den stora svarta fågeln vid Pålsjödammarna, som tidningen skrev om i går, fortsätter att strömma in.
Läs också "Denna fågel är livsfarlig"
Också till kommunen ringer folk och många undrar om fågeln inte borde skjutas när den nu attackerar de promenerande.
Om det blir så beror på hur fågeln mår.
– Om den här fågeln är sjuk på något sätt och har ett avvikande beteende så kan vi skjuta den, säger Anna Hellstedt på miljöförvaltningen.
Men dit är det ännu en bit. Första frågan som måste besvaras är i så fall om man kan identifiera exakt vilken fågel det rör sig om. I skogspartiet finns nämligen flera som både kraxar och flyger mellan träden.
Läs också Man attackerades av stor svart fågel
Anna Hellstedt förklarar att man inte generellt kan skjuta fåglar som är misshagliga. Det kan också handla om en fågel som försvarar sitt bo och det är ett naturligt beteende även om det kan smärta för de gående som kommer för nära.
– Under eftermiddagen ska vi åka ut för att se hur det ser ut på platsen. Kanske kan vi identifiera vilken fågel det rör sig om och se hur den beter sig, säger Anna Hellstedt.
Gå till toppen