Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Larsson bröt Björks segersvit

Efter tre raka segrar fick STCC-stjärnan Thed Björk plötsligt nöja sig med en fjärdeplats i det andra heatet på Anderstorp.
Skönt för spänningen i mästerskapet, och skönt för heatvinnaren Fredrik Larsson.
— Nu visade vi att vi kan slå honom, sade han.

Volvoföraren Thed Björk var som vanligt kvalsnabb, vilket innebar att han var först ut ur första kurvan i det första heatet — en ledning som han höll in i mål.
I det andra racet tvingades han, på grund av den omvända startordningen, starta längre bak i fältet och då fick han kämpa i många varv med en massa trafik framför sig, och var därmed inte ens nära de tre på prispallen: vinnaren Fredrik Larsson, tvåan Fredrik Ekblom och överraskningstrean Emma Kimiläinen.
— Jag var på rätt ställe vid rätt tillfälle och hade bra speed i bilen. Bra för självförtroendet både för stallet och för mig att vi kan vinna det här, sade Larsson till SVT Play.
I sammandraget är inte Björk allt för ledsen. Helgens 18 poäng (för träningen) + 25 (för segern) + 12 (för fjärdeplatsen) är precis lika många som mästerskapstvåan Fredrik Larsson tog hem.
Fredrik Ekblom är mästerskapstrea, och han var inte särskilt glad efter loppen trots att en andra- och en tredjeplats gav bra med poäng.
— Medioker dag. Inte en av mina bättre dagar på racerbanan, om jag säger så. Vi tog några felbeslut under träningen, vilket gjorde att vi inte gjorde ett så bra kval. Ska man kunna tampas med Thed så har man inte råd med sådant, sade han till SVT Play.
Det tävlades även i andra klasser på Anderstorp. Alexander Graff vann dubbelt i V8 Thundercars, Johan Kristoffersson tog båda segrarna i Porsche Carrera Cup och Ilmari Korpivaara vann Formel Renault.
STCC-serien fortsätter med kvällstävling på Mantorp den 25 juni.
Gå till toppen