Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Poängen fortsätter trilla in för Eskilsminne

Division 1-kostymen sitter allt bättre och när Eskilsminne tar trepoängare har man inget emot att göra det på Eskilsminne-vis.
- Låt motståndarna ha bollen så gör vi målen, säger forwarden Emil Åberg efter 3–0 mot Halmia.

Emil Åberg fortsätter att göra mål för Eskilsminne. Här överlistar han Halmias målvakt och gör 2–0-målet på Harlyckan.Bild: Mats Roslund
När Mathias Holenstein skickade in 1-0 efter 35 minuters spel hade Halmia haft ett klart övertag i bollinnehavet på Harlyckan.
Sex minuter senare sköt Emil Åberg in 2-0 på en målvaktsretur. Rättvist? Kanske inte. En taktisk triumf? Absolut!
- Vi visste om att vi inte skulle ha så mycket boll som vi brukar i dag, säger Eskils-tränaren Stefan Jansson.
- Halmia har mycket boll och vill hela tiden köra sitt tika-taka spel. De gör det bra och tror på sin idé. Men vi är duktiga i vårt omställningsspel. Det smäller när vi sätter fart och det är en viktig del av vårt spel.
3-0 rullade Robin Book in sedan han rundat Halmia-målvakten i den 90e minuten, frispelad av Victor Wahlgren.
Forwarden Emil Åberg var nöjd med hur matchen utvecklade sig och inte särskilt förvånad.
- Det är klart att det är lite frustrerande att inte ha bollen så mycket givetvis, säger han. Men det viktigaste i dag var att ligga rätt och attackera när vi fick chansen. Då visste vi att det skulle gå vägen.
Åbergs 2-0-mål var hans fjärde fullträff för säsongen. Mathias Holenstein och Peter Milata är två andra anfallare som har levererat på division 1-nivå för nykomlingen.
- Kul att vi kan sätta dit lite bollar på chanserna vi skapar, säger Emil Åberg. Jag skulle gjort något mot Lund senast också, men den här gången var jag på rätt plats och högg. Det känns bra.
På åtta matcher har Eskilsminne nu plockat fyra segrar och 14 poäng. Efter 0-4-smällen mot Höllviken och det snöpliga poängtappet, 1-1 i hemmamötet med Oskarshamn, är laget tillbaka på vinnarspåret.
Starkt, tycker tränaren Stefan Jansson.
- Det är jävligt bra mentalt av grabbarna att gå in och göra en sån här match. säger han.
- Vi har disciplin och är tajta och kompakta i lagdelarna, säger Emil Åberg. Jag vet inte vilket djur det är som ligger och lurar i vassen och hugger när tillfälle ges, men det är väl lite så vi spelar. När vi får chansen att gå till attack går det undan.
Gå till toppen