Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stöldmisstänkta greps på Öresundsbron

Stal plånbok från 65-årig man som ramlat i Helsingborg.

Fyra personer greps vid Öresundsbron. En av dessa försattes senare på fri fot.Bild: Ola Nilsson (2012)
Vid 20-tiden på fredagskvällen blev en 65-årig man av med sin plånbok och andra värdesaker i korsningen mellan Jönköpingsgatan och Örebrogatan i Helsingborg.
Inledningsvis kallade polisen händelsen rån, men rubricerar nu det inträffade som grov stöld.
Polisbefäl Nils-Erik Svensson berättar vad som hände.
– Mannen observerade att fyra personer gick efter honom och tyckte att de såg ut som sådana vi varnat för tidigare så han ökad steglängden och då ramlade han.
Läs också Man nedslagen och rånad
När de fyra personerna skulle hjälpa mannen efter fallet tömdes hans fickor på plånbok och andra värdesaker.
Brottsoffret känner inte de misstänkta gärningspersonerna sedan innan.
De misstänkta försvann i en bil, men sent på lördagskvällen kunde polisen stoppa en bil på Öresundsbron. Två kvinnor och två män som färdades i bilen greps och togs med till förhör.
– Det var på grund av att vi fick så bra ledtrådar från målsägaren och andra vittnen som vi kunde göra den här kopplingen. Målsägaren var så vaken att han lade regnumret på minnet, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Tidigt på söndagsmorgonen anhölls tre av de gripna, misstänkt för grov stöld. Den fjärde, en 25-årig kvinna, försattes på fri fot.
De anhållna är två män på 28 och 29 år, samt en 37-årig kvinna. En av personerna bor i Stockholmstrakten medan de två andra saknar fast adress i landet.
Polisen kommer nu att titta på övervakningsfilmer som kan finnas från området.
Gå till toppen