Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Turister omkom i tältbrand på Lerbergets camping

Möjligen orsakades tragedin på Lerbergets camping av att mannen och kvinnan försökte värma sig under natten. Värmeljus har hittats inne i tältet.

Larmet om branden kom in till SOS Alarm klockan 03.22 natten till fredag. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.
När räddningstjänsten kom till platsen var branden i princip över och tältet av mindre typ hade helt förstörts.
– Två personer sov i tältet och har hittats omkomna. Allt tyder på att det är en man och en kvinna från Holland. Deras motorcykel är registrerad där. Men vi har ännu inte kunnat identfiera dem, säger Sven Eriksson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.
En svartbränd fyrkant syns i gräset där tältet stod. De båda husvagnarna som stod närmast parets tält står tomma. En liten bit längre bort står ett par utanför sin husvagn, de vill inte förekomma med namn i tidningen. De har kommit till Lerberget varje sommar de senaste elva åren. De vaknade först av ljudet från räddningstjänsten efter att branden var släckt.
– Det känns rakt in i hjärtat, säger mannen.
Paret har i år bott på campingen sedan den 1 april och säger att de holländska paret kom dit för fyra dagar sedan.
– De var väldigt trevliga människor, säger kvinnan, och fortsätter:
– Det känns konstigt. De var här igår och idag är de borta.
Brandorsaken är oklar men polisen misstänker inget brott i nuläget.
– Med 99 procents sannolikhet rör det sig om en olyckshändelse, säger Sven Eriksson.
Möjligen kan det vara så att paret frusit och på olika sätt försökt värma sig. Det hittades värmljus inne i tältet och paret hade under kvällen gått runt till grannarna och frågat om de hade någonting de kunde värma sig med. Utanför fanns också en grill med öppen låga som en del kring reagerat på.
Polisen spärrade av brandplatsen och genomförde en teknisk undersökning under fredagsmorgonen.
Gå till toppen