Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Invandrare bakom jobbökning

Jobben blir fler. Antalet personer som vill jobba ökar. Men arbetsgivare i många sektorer har ändå svårt att hitta personal. Mindre fokus på svenskkunskaper är en väg fram, enligt Arbetsförmedlingens chef.

Arbetsförmedlingens prognoschef Tord Strannefors och generaldirektör Mikael Sjöberg visar var jobben finns.Bild: HELEN PRE TZ / TT
Arbetsförmedlingen spår 111 000 nya jobb de kommande två åren, något fler än i prognosen från i vintras. Arbetslösheten minskar långsamt och kommer att ligga på 7,5 procent 2016. Nedgången hålls tillbaka av att arbetskraften ökar.
— De utmaningar vi ser, ser vi på en väldigt stark arbetsmarknad, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.
— Det kommer naturligtvis skapa en del diskussion att arbetslösheten inte går ner snabbare. Men det är många som söker sig till arbetsmarknaden, och det är bra, fortsätter han.
Utrikes födda står för nästan hela sysselsättningsökningen, eftersom antalet inrikes födda i åldrarna 16 till 64 år fortsätter att minska.
Men bland de arbetslösa ökar andelen personer som står långt från arbetsmarknaden, till exempel för att man saknar gymnasiekompetens. Bland dem är många invandrare.
— Det behövs en stor nettoinvandring för att hålla uppe sysselsättningen och klara välfärden. Sedan behövs det satsas stort på utbildning de kommande åren för att ekvationen ska gå ihop, säger Sjöberg.
Optimismen har ökat hos både privata och offentliga arbetsgivare jämfört med hösten 2014. Den nedåtgående trenden för industrijobb är på väg att vända, men det är tjänstesektorn som drar jobbtillväxten.
Men arbetsgivarna får det svårare att hitta rätt personal, och det gäller särskilt den offentliga tjänstesektorn, inom såväl skola som vård och omsorg.
— Det behövs utbildningssatsningar, men man behöver också jobba med systemet för legitimation och validering. Det finns ju utländska sjuksköterskor, läkare och lärare i Sverige. Det är också en signal om att vi behöver en fortsatt invandring.
Mikael Sjöberg tror också att både arbetsgivare och politiker kan behöva tänka om kring det fokus på språk som finns i samhället. Språk är viktigt, men inte allt, poängterar han.
— Våra undersökningar visar att de företag som har lyckats på det här området inte prioriterar språk, utan andra kompetenser. Svenska lär man sig på jobbet, resonerar de, säger Mikael Sjöberg.
Gå till toppen