Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sol över prinsparet på lördag

Prins Carl Philip och hans Sofia är säkert rätt nervösa vid det här laget. Men vädret behöver de inte bekymra sig för. Dagen de gifter sig blir en fin sommardag.

Solen kommer att skina över prinsbrudparet på lördag, som här på nationaldagen för en vecka sedan.Bild: Janerik Henriksson/TT
— Vi har ett orosmoln i form av ett lågtryck som lurar över Nordsjön, men som det ser ut nu kommer regnet in mot Västkusten lördag kväll. Stockholmsområdet klarar sig förmodligen till framåt natten, säger meteorolog Therese Fougman vid SMHI.
De som tänkt ge sig ut på Stockholms gator för att få en skymt av prinsparet under kortegen på lördag eftermiddag kan alltså förse sig med solglasögon. Bröllopsgäster och andra som firar till in på småtimmarna kan däremot behöva gardera med ett paraply.
De som besöker kärleksgalan i Älvdalen, Sofia Hellqvists barndomstrakter, kan också vara relativt lugna:
— Det kan bli mycket moln och inte så varmt, men det ser ut att bli uppehållsväder under dagen. Kanske någon skur på eftermiddagen, säger Therese Fougman.
Medan Stockholm kan få över 20 grader varmt stannar kvicksilvret på runt 15 i Älvdalen.
Och skulle det mot förmodan falla några regndroppar över prinsparet är ingen skada skedd. Regn i kronan på bruden är enligt gammal folktro lyckobringande.
— En sådan föreställning kan ha sitt ursprung i viljan att trösta brudparet, säger folklorist Fredrik Skott vid Institutet för språk och folkminnen.
Gå till toppen