Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Danska ersätter Anja Mittag

Det blir den 23-åriga danskan Sofie Junge Pedersen som ersätter Anja Mittag i FC Rosengård.

Sofie Junge Pedersen är överens med FC Rosengård om en övergång nu i sommar.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Enligt vad Sydsvenskan erfar är allting klart, bara namnunderskriften saknas sedan lämnar mittfältaren Fortuna Hjørring för spel i FC Rosengård. Men detta är bara en ren formalitet och kommer att ske när som helst.
– Inga kommentarer, säger klubbens sportchef Erling Nilsson.
Men enligt uppgifter från Danmark så är övergången klar och FC Rosengård har alltså fått ta ett lite annat spår och inte ersätta Mittag med en liknande spelare. Det finns ju också möjligheter att möblera om på planen i befintlig trupp och flytta upp en annan mittfältare på topp.
Sofie Junge Pedersen är lagkapten i Fortuna Hjørring och när FC Rosengård vann mot dem i Champions League i Malmö i höstas med 2-1, var det faktiskt hon som gjorde danskornas mål.
Så här långt har det blivit 36 A-landskamper (fyra mål) och hon har spelat sig igenom alla de danska ungdomslandslagen.
Sofie Junge Pedersen beskrivs som en stark huvudspelare, en fysisk innermittfältare som har två bra fötter.
Sedan tidigare har FC Rosengård gjort klart med makedonska mittfältaren Natasa Andonova som ersättare för Therese Sjögran.
De båda spelarna blir spelklara den 15 juli när det svenska transferfönstret öppnar. Samma dag möter FC Rosengård borta Mallbacken i allsvenska omstarten och möjligen kan de vara med då. Det innebär däremot att de missar cupsemifinalen mot Umeå 12 juli.
Gå till toppen