Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbel lycka för paret

Paret Niclas Boo och Mathilda Lishöj har skjutit sig till en romantisk och prestigefylld tävlingsweekend med landslaget.
– Jag är så oerhört stolt över Mathilda, säger pojkvännen Niclas.

De gillar samma sport, skjuter med likadana vapen, är ett par och representerar Strövelstorps jaktskytteklubb.
24-årige Niclas Boo och 17-åriga Mathilda Lishöj, bosatta i Hyllinge respektive Åstorp, har löst ut varsin landslagsbiljett till den årliga nordisk trap-tävlingen "Landskampen" som går av stapeln i Norge i augusti.
– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Niclas som till skillnad från sin flickvän har gedigen erfarenhet från den internationella scenen då han ingått i flera landslagstrupper under sina åtta år som aktiv lerduveskytt.
– Det känns tryggt att åka ihop med Niclas, säger landslagsdebutanten Mathilda och fortsätter:
– Men jag är såklart jättenervös. Det största jag har uppnått är en tredjeplats i SM.
Mathildas resa från rookie till elitskjutare har varit närmast osannolikt spikrak och raketartad.
För tre år sedan introducerade hennes far henne för sporten, året därpå började hon tävla och i dag kan hon titulera sig Sverigeetta.
– Pappa, som själv har utövat lerduveskytte i många år, drog med sig mig och mamma och lät oss testa, berättar Mathilda.
Sedan den dagen har mor och dotter haft svårt att slita sig från skjutbanan.
– Vi är fast, konstaterar Mathilda och skrattar.
Niclas berömmer sin partner vars kometkarriär imponerar.
– Det är väldigt bra gjort att på så kort tid slå sig in i landslaget, säger han och tillägger:
– Jag är så oerhört stolt över Mathilda.
För att få medverka i den avgörande kvaltävlingen, som i år ägde rum i Östhammar, krävs att man deltar i minst en av tre förkvaltävlingar och når en topp 15-placering.
Niclas låg inför den avgörande kvaltävlingen först med fyra duvors marginal ner till tvåan medan Mathilda låg trea i damklassen fyra duvor bakom toppduon.
När finaltävlingen summerades hade Mathilda kravlat sig upp på första plats medan Niclas krossat motståndet genom att dryga ut avståndet med ytterligare sex duvor.
– Vi sitter på tronen, konstaterar Niclas nöjt.
– Egentligen räcker det med en topp 6-placering i herrklassen och en topp 3-placering i damklassen för att ta plats i landslaget, men att få sitta på tronen, som vi kallar den, är prestigefyllt.
Gå till toppen