Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hjärtat i HHC blir kvar – tio spelare förlänger

Huvudtränaren stannar och tio spelare har kritat på nya HHC-kontrakt.
– Det här är stommen och hjärtat i HHC, säger sportchefen Stefan Bergkvist.

Det har gått en och en halv vecka sedan konkurshotade Helsingborgs HC:s A-lag fick klartecken att spela vidare i hockeyettan kommande säsong.
Nu har lagbygget tagit fart på allvar – och tio spelare har kontrakterats.
– Det känns jättepositivt. Jag har inte ens hunnit prata med alla spelare, så det kan bli ännu fler inom den närmaste tiden. Killarna är revanschsugna, de vill visa att vi är ett bra gäng, säger HHC:s sportchef och tillika assisterande tränare, Stefan Bergkvist.
Klart är även att Paul Andersson Everberg stannar kvar som huvudcoach. Anders Bjurö kommer att ha hand om målvakterna medan det är högst oklart om Fredrik Liljewall tar en säsong till i båset.
– Han har gått ut skolan och ska ha ett annat jobb. Därför letar jag efter en bra backtränare som ska ersätta Liljewall.
Spelarna som har signerat nya kontrakt med HHC är backen Albin Gustavsson, samt nio forwards: Agust Carlsson, Andreas Karlsson, Andreas Wingren, Carl Ericson Waldeborn, Gustaf Berling, Ludvig Jansson, Julius Bergkvist, Oliver Lindholm och Dennis Pegenius.
– Tyvärr har Jesper Appel tackat nej, säger Stefan Bergqvist och fortsätter:
– Men det här är stommen och hjärtat i HHC – de här killarna driver laget.
De första pusselbitarna har trillat på plats, men HHC är bara en liten bit på vägen vad gäller truppen inför kommande säsong.
– Det är många som hör av sig och vill komma hit. Direkt efter beskedet började det att smälla till i mailkorgen och i mobilen. Jag tycker att det känns positivt, det är både målvakter och backar på ingång. Vi har en hyfsad bredd i truppen, så vi siktar på att förstärka, säger Bergkvist och fortsätter:
– Men det är stenhårt att följa budget – det finns ingenting annat. Det är fortfarande skarpt läge vad gäller ekonomin, det tar tid att få in slantarna som krävs.
Gå till toppen