Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Skräckfågeln har tystnat vid dammen

Den aggressiva fågeln klarade sig undan kommunens jägare. Sedan några veckor tillbaka är det stilla vid Pålsjö damm.

När HD gav sig ut på jakt efter den omtalade fågeln höll den sig också undan.Bild: Anders Malmberg
Kommunens jakt på den aggressiva fågeln har gått bet. Efter flera fruktlösa besök vid dammen, ligger kommunjägarna numera lågt i jakten på skräckfågeln.
Kanske har den lugnat ner sig eller rent av övergett sitt revir.
– Vi har inte hört någonting om fågeln. Stadsbyggnadsförvaltningen har fortfarande inte hittat någon fågel under sina sökningar, säger Lena Åkesson, avdelningschef på miljöförvaltningen.
Några rapporter om att den aggressiva fågeln gjort ytterligare attacker har inte inkommit till kommunen sedan i slutet av maj.
Det var den 26 maj som helsingborgaren Lars Rundkvist berättade om hur han hackats och klösts i huvudet så illa att han fick uppsöka sjukhus.
Därefter kom flera vittnesmål från andra som råkat ut för samma sak och det handlade om en större svart kråkfågel som gått till attack.
– Jag tror att fågeln lugnat ner sig eller kan den ha flyttat härifrån, säger Lena Åkesson.
Efter attackerna hamnade saken på kommunens bord. Beslutet att fågeln fick skjutas fattades den 29 maj efter att flera personer attackerats under löpturer och promenader. Vissa så illa att de tvingades uppsöka sjukhus efter att ha hackats och klösts i huvudet.
Några ytterligare insatser för att hitta fågeln planeras inte av kommunen.
– Om den inte är där så finns inget att göra, säger Lena Åkesson.
Gå till toppen