Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

"Jag gillar inte ens träning men detta älskar jag"

Den som är intresserad av träning och motion utomhus kan ta sig till Brunnsparken i Ramlösa. Här sätter Michael Grönhed ihop fyspass varje onsdag och lördag för att få folk i rörelse.

Solen och värmen har hittat tillbaka till Helsingborg efter en veckas kyligt väder. Detta passar sig bra för Michael Grönhed som håller på att ställa upp några koner på en gräsmatta i Brunnsparken i Ramlösa. Han ska strax inleda lördagens träningspass som han anordnar i parken.
– Detta har jag hållit på med sen augusti förra året. Alla är välkomna oavsett ålder. Det har blivit väldigt populärt på senaste tiden. Som mest har vi varit över 25 personer, säger Michael Grönhed, som även är friskvårdsterapeut och kostrådgivare till vardags.
Han arrangerar fyspassen på onsdagar och lördagar året runt i Brunnsparken. Han fokuserar på rörelse, pulshöjning och en god gemenskap. Han kör alltid på med passen, oavsett hur många som dyker upp.
– Den yngsta som dykt upp har varit tre år, den äldsta 77. Detta medför att jag får försöka anpassa träningen till dem som är med. Träningen består av en blandning av intervallträning, pulshöjning, yoga, stretchning och meditation.
Bland dem som har dykt upp är Jenny Westmar som prövar på för första gången. Vid hennes sida står Anna Larsson och Lina Munkhammar som båda varit med ett längre tag.
– Jag gillade inte ens träning förut och gör egentligen inte det nu heller men detta älskar jag, säger Lina Munkhammar.

Sommarfys i parken

Arrangeras av Michael Grönhed i Brunnsparken i Ramlösa på onsdagar mellan klockan 18 och 19 och på lördagar mellan klockan 10 och 11 året runt. Pris är 50 kronor per gång, alternativt ett klippkort på fem gånger för 225 kronor eller ett på tio gånger för 400 kronor.
Gå till toppen