Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dyster stämning efter hästolyckan

Den 19-åriga kuskens tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt. På söndagen, dagen efter den svåra hästolyckan, var stämningen i Hembygdsparken låg.

– Varken djurskötarna eller parkchefen är på särskilt gott humör. Detta maler ju i dem hela tiden, säger Kalle Gudmundsson, ordförande i Ängelholms hembygdsförening.
Det var i lördags, mitt under det stora 80-årsfirande i hembygdsparken, som hästekipaget skenade.
Hästens vagn välte och två barn i femårsåldern ramlade ur. De klarade sig bra. Värre gick det för den 19-åriga sommarjobbande kusken, som slungades iväg in i en husvägg. Hon fördes i ilfart till sjukhuset i Lund.
Läs också Två skadade när häst och vagn skenade
På söndagsmorgonen betecknades hennes tillstånd som allvarligt men stabilt. Enligt SVT Nyheter Skåne är hon nedsövd.
På måndagen meddelar Sus presstjänst att läget är oförändrat. Under dagen ska hembygdsföreningen ha ett styrelsemöte, och informera alla om vad som är känt om händelsen.
Exakt vad som hände är ännu oklart.
Hästen köptes in för två månader sedan.
– Men den är klart att den var van vid folk, det var en förutsättning när vi köpte den. Hästen får vara kvar, men kanske gå i sin hage, säger Kalle Gudmundsson.
– Vi får väl se vad det blir av hästeriet.
All ridning är inställd tills vidare, men i övrigt avvaktar man utredningen.
Gå till toppen