Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hopp om bruksspel även nästa sommar

"Känslan under föreställningarna har varit väldigt positiv."

Regissören Helene Lindquist.Bild: Niklas Gustavsson
Reaktionerna har varit mer än positiva och musikalen har hunnit bli ett uppskattat inslag sedan den första upplagan spelades sommaren 2013. Regissören Heléne Lindquist berättar att flera sponsorer hört av sig och hoppas få vara med och fortsätta sponsra projektet.
Även bland kommuninvånarna har projektet varit mycket uppskattat, säger hon.
–  Vi har fått superlativ! Otroliga lovord! Känslan under föreställningarna har varit väldigt positiv, vi har haft en otroligt engagerad publik.
Det positiva mottagandet har gjort att man hoppas kunna spela vidare även nästa år.
–  Ja, i så fall tar vi oss framåt! Nu har vi ju varit på 1875 i år, så nästa gång beger vi oss in på 1900-talet där det händer en del spännande saker här i Klippan. En intressant sak är hur Klippan påverkas av resten av samhället. Så i årets föreställning har vi ju haft med det här om när järnvägen kom hit, till exempel.
Heléne Lindquist har haft en tydlig tanke med projektet.
–  Vi vill skapa en gemensam identitet för oss som bor här i kommunen. Det är viktigt både för dem som bott här i flera generationer och för nyinflyttade. Har man inte en anknytning via släktband så kan man ändå få det till platsen, tänker jag. På det här sättet får alla en gemensam utgångspunkt.
Föreställningen vill också verka generationsöverbryggande.
–  Alla som har arbetat på bruket har naturligtvis en naturlig anknytning. Men vi spelar även för den yngre generationen som vill lära sig om bygdens historia här. Och föreställningen blir som ett möte. Det är viktigt att vi möts! säger Heléne Lindquist
Fotnot: Årets föreställning hette "Agnes" efter brukspatronen Christen Asp Bocks dotter Agnes
Gå till toppen