Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Marcus Svensson bäste svensk i EM

Han var två träffar från medaljstriden men Marcus Svensson blev i alla fall bäste EM-svensk.

Landskronas EM-skytt Marcus Svensson missade medaljstriden med två duvor.
Landkrona Saxtorps OS-meriterade landslagsskytt Marcus Svensson fick ingen riktig fullträff vid EM i Maribor. Efter en lovande start, med 73 träff av 75 möjliga under första dagen, missade Marcus tre duvor under de två sista grundomgångarna. Det innebar 120 träff totalt och det hade krävts 122 för att få tävla vidare om medaljerna.
– Han är nog inte riktigt nöjd själv, han vill så klart att det ska räcka hela vägen, men 120 är ett riktigt bra resultat, säger lerduveskyttarnas förbundskapten Christer Svensson till förbundets hemsida.
Marcus Svenssons resultat räckte till en 20:e plats, vilket var bäst i den svenska EM-trion och det bör stärka hans möjligheter att ta en av de två svenska OS-platserna. Trelleborgs Stefan Nilsson kom 32:a med 118 träff medan Henrik Jansson, Torsby, var 49:e man med 115. I lagtävlingen blev det en elfteplacering.
– Alla killarna är duktiga och är alltid med och hugger på de högre placeringarna, men den här gången saknades det lilla extra, säger Christer Svensson.
Italienaren Luigi Lodde tog guldet medan Jesper Hansen, Danmark, blev trea.
Gå till toppen