Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marcus Svensson ett steg mot Rio

EM blev ingen succé men Marcus Svensson tog ett rejält steg mot OS i Rio.

Marcus Svensson missade slutstriden i EM, men han blev bäste svensk.Bild: NILS JAKOBSSON
Landkrona Saxtorps OS-meriterade landslagsskytt Marcus Svensson fick ingen riktig fullträff vid EM i Maribor men hans insats bör ändå ha inneburit ytterligare ett kliv mot OS. Sverige har säkrat två kvotplatser, bland annat tack vare Marcus Svenssons världscup på Cypern i våras, men vilka som får åka blir inte klart förrän nästa år. Eftersom Marcus blev bäste svensk i EM talar dock mycket för att Landskronaskytten tar en av de två platserna till Rio.
Efter en lovande start i Maribor, med 73 träff av 75 möjliga under första dagen, missade Marcus tre duvor under de två sista grundomgångarna. Det innebar 120 träff totalt och det hade krävts 122 för att få tävla vidare om EM-medaljerna.
– Han är nog inte riktigt nöjd själv, han vill så klart att det ska räcka hela vägen, men 120 är ett riktigt bra resultat, säger lerduveskyttarnas förbundskapten Christer Svensson till förbundets hemsida.
Marcus Svenssons resultat räckte till en 20:e plats, vilket var bäst i den svenska EM-trion. Trelleborgs Stefan Nilsson kom 32:a med 118 träff medan Henrik Jansson, Torsby, var 49:e man med 115. I lagtävlingen blev det en elfteplacering.
– Alla killarna är duktiga och är alltid med och hugger på de högre placeringarna, men den här gången saknades det lilla extra, säger Christer Svensson.
Italienaren Luigi Lodde tog guldet medan Jesper Hansen, Danmark, blev trea.
Gå till toppen