Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vad är jumping fitness?

Joanna Szczesniak på Active & Happy Sport Studio 7 i Vejbystrand, som är först i Skåne med gruppträning på små studsmattor.

Vad är jumping fitness?
– Det är en träning som man gör på specialutvecklade studsmattor. Du använder din benstyrka för att trycka neråt, i stället för att hoppa uppåt. Det funkar alltså inte på samma sätt som på vanliga studsmattor som folk har i trädgården. Vi har sexton olika enkla övningar som vi gör under 30-minuterspassen.
Vilka delar av kroppen tränar man mest?
– Jag skulle säga alla delar. Men mest mage, rumpa och ben. Och lite armar.
Kan verkligen alla träna det här?
– Ja, alla. Oavsett ålder eller vikt. Eftersom vi hela tiden jobbar med böjda ben får man inte samma belastning på knä och rygg som till exempel vid löpning på hårt underlag. Jag leder också pass i zumba, och har faktiskt mer ont i mina knän efter ett danspass.
Många kvinnor har ju svårt med hopp i träningen.
– Ja, men eftersom det handlar mer om att trycka ner benen än att hoppa så är det inget problem. Jag blev själv mamma för tio månader sedan och kan köra jumping fitness utan problem. 
Hur kom du på idén att importera den här träningsformen till Skåne?
– Jag hittade den på Youtube. Den kom till Sverige för ett år sedan, och finns på sex ställen nu. Men vi är först i Skåne.
Men ser man inte lite löjlig ut uppe på studsmattan?
– Haha, nej inte alls! Men man fylls av endorfiner – det laddar energin jättemycket. Man blir glad!
Var och när håller du dina pass?
– Vi börjar vecka 36 i Ängelholm och Vejbystrand. Men vi ska också ha ett prova på-pass onsdag den 19 augusti klockan 18 i Vejbystrandsskolan.
Gå till toppen