Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Högintensiv tävling i par lockar allt fler deltagare

De lyfte, hoppade och sprang. En högintensiv tävling i crossfit lockade deltagare från hela nordvästra Skåne till Ängelholm.

För några år sedan klarade Kristin Eriksson inte en armhävning eller att hoppa upp på en låda enligt egen utsago. Nu tävlar hon i CrossFit och är tävlingens äldsta deltagare med sina 48 år.
– Det är jobbigt men så jädrans kul. Vi är som en liten familj här. När vi kommer innanför dörrarna är vi lika mycket värda.
Väninnan Theres Hjörnhede-Jarlson nickar instämmande.
– Det är en blandning av olympiska lyft, rörlighet och precision. I ett svagt ögonblick lovade jag min man att prova, nu är jag fast.
Utomhustävlingen Bunkern battle skulle ha avgjorts på Klitterhus men fick flytta till CrossFit Ängelholms lokaler i centrum på grund av vädret.
Techno och adrenalin blandades i lokalen under de intensiva tävlingsheaten. För deltagarna gäller det att göra flest armhävningar, pullups eller styrkelyft under den utsatta tävlingstiden på fem till femton minuter. 17 lag deltar med en man och en kvinna i varje lag.
Deltagarna med tyngdpunkt på Helsingborgstrakten gjorde upp om segern under lördagseftermiddagen. Grenarna var okända för tävlingsdeltagarna innan tävlingen startade, men de var väl förberedda. CrossFit Ängelholms lokaler var fyllda till bristningsgränsen. Delägaren Sara Karlsson hoppas att tävlingen ska väcka nyfikenhet kring sporten som fått ett stort genomslag de senaste åren.
– Vi öppnade i februari 2014, då var det jättemånga som inte visste vad vi gör. Crossfit är ständigt varierade rörelser under hög intensitet. Det blir större och större. Det är stor ålderskillnad på de som är aktiva, men alla tränar tillsammans.
Tävlingen arrangerades för första gången förra året. Redan i september startar förberedelserna inför nästa år.
– Tävlingen har blivit en tradition som är här för att stanna, säger Sara Karlsson.
Gå till toppen