Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grytan kokade av en glödhet Eskilscup

Under torsdagen invigdes Eskilcupen med en traditionsenlig parad genom stan från Stadsparken till Grytan. HD var på plats och upplevde den glödheta stämningen.

Närmare 3 000 unga fotbollsspelare har samlats i Stadsparken i Helsingborg. Samtliga deltar i årets upplaga av Eskilscupen. Alla väntar spänt på att den traditionsenliga paraden genom stan ska börja.
– Man känner av trycket men det brukar hålla sig lugnt och stabilt trots så många barn och unga, säger Stefan Hertzman, säkerhetsansvarig för cupen.
När paraden väl sätter igång går samtliga av lagen i taket och skriker sina hejaramsor. Stämningen är på topp. Längst bak går hemmalaget själv.
– Allt känns riktigt skönt. Vädret har även hittat tillbaka lite, förhoppningsvis håller det i sig. Oavsett vad är vi här för att ha skoj, säger Rade Perija, tränare för Eskilsminne IF:s pojkar födda 05.
Paraden leder till Grytan där samtliga lag hälsas välkomna av Lars-Ingvar Pettersson, cupgeneral för Eskilscupen.
– Jag hoppas att detta blir en sportslig och trevlig upplevelse för alla inblandade. Vi har många bra lag som medverkar i årets cup, bland annat Brommapojkarna och Hammarby, så motståndet är hårt, säger Lars-Ingvar Pettersson.

Eskilcupen

Eskilscupen är en av Sveriges äldsta och största utomhusturneringar i ungdomsfotboll och hålls årligen i Helsingborg . Cupen, som startade 1968, arrangeras av Eskilsminne IF och hade 620 deltagande lag år 2008, varav 40 utländska. Cupen hålls för pojk- och flicklag i åldern i åldern 10 till 16 år.
Gå till toppen