Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Nu kan alla segla

Ett samarbete mellan SS Delfinen och Sommarsol i Vejbystrand har resulterat i att även funktionshindrade kan ta sig ut på havet och segla.

Längst in i Vejbystrands hamn ligger en flytbrygga och guppar. Tidigare fanns det två flytelement och en stege att ta sig ner för. Men efter att SS Delfinen och rehabiliteringscentret Sommarsol bestämt sig för att samarbeta och fick bidrag till utbyggnad så finns ytterligare två flytelement och en brygga ner.
– Jag känner en enorm glädje i att se gästerna från Sommarsol kunna komma ut på havet, säger Leif Cederfeldt.
Sommarsol såg att samarbetet även skulle gynna deras verksamhet, en win-win situation.
– För oss på Sommarsol innebär det en mångfald och att seglingen blir en del av rehabiliteringen för gästerna, säger vd:n Titti Unosdotter.
De ansökte om pengar för att köpa in en ny RIB-båt och att förlänga och göra flytbryggan tillgänglig för alla. Det innebär nu att alla som vill kan ta sig ut till båtarna och ge sig ut på havet även om man är rörelsehindrad. Emma Mangbo är delaktig i organisationen Alla Kan och är positiv till satsningen.
– Det är roligt att någon vill satsa. Delfinen visar verkligen att de vill detta. Detta är jätteroligt, jag har alltid gillat hav, vatten och frihetskänslan, säger Emma Mangbo.
Pengarna kommer från Sparbanksstiftelsen Gripen och Skåneidrotten, totalt handlade det om 270 000.
SS Delfinen och Sommarsol har bestämt sig för att fortsätta samarbetet även nästa år.
– Delfinen står för båtar och ordnar instruktörer, så betalar sommarsol instruktörerna. Nästa år hoppas vi kunna ta ut barn med funktionshinder på seglarskolan, säger Leif Cederfeldt.
Gå till toppen