Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

VM-guld och världsrekord för Sarah Sjöström

Sarah Sjöström vann ett överlägset VM-guld på 100 meter fjäril vid sim-VM i Kazan.
Och satte världsrekord igen.
– Jag är så himla lycklig, sade Sjöström till TV4.

Bild: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Efter halva distansen i måndagens VM-final var hon sju hundradelar före danskan Jeanette Ottesen. Sedan ryckte den svenska simstjärnan ordentligt.
I mål var Sjöströms tid 55,64 – tio hundradelar under det världsrekordet hon satte i semifinalen.
– Så himla skönt. Helt otroligt. Kan inte ens beskriva detta. Jag har ju nerver också och man är riktigt skakig om knäna innan loppet, kommenterade Sjöström, som blev mycket tröttare i finalen än under semifinalen.
– Kan bero på nerverna jag hade innan. Det är mycket svårare att simma final. Försöker bara koppla bort allt runt omkring.
Tvåa i mål i finalen var just rivalen Ottesen. Och marginalen till Sjöström, som före mästerskapet berättade att hon siktade på både guld och världsrekord på distansen, var hela 1,41 sekunder.
I söndagens semifinal hade danskan också näst bästa tid. Men var även den gången långt efter Sjöström (1,3 sekunder), som då simmade i mål på 55,74. Det var 24 hundradelar snabbare än tidigare rekordhållaren Dana Vollmer, USA.
Gå till toppen