Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Teaterförening säger adjö med musikal

Landskrona riksteaterförening lägger ner verksamheten. På lördag ger den en tack- och avskedsföreställning i Slottsparken.

Efter en långvarig tvist med kulturnämnden i Landskrona beslutade Landskrona riksteaterförening att lägga ner sin verksamhet.
Tvisten har bland annat rört ekonomiska redovisningar som nämnden krävt att föreningen skulle lämna in för att få bidrag.
Föreningen har å sin sida hänvisat till ett gammalt avtal och menat att kulturnämnden fått alla handlingar som avtalet kräver.
Tvisten har också handlat om att kulturnämnden krävt andra typer av föreställningar än vad riksteaterföreningen erbjudit medlemmar och andra. Nämnden tyckte att föreningen satsade för mycket på musikaler och komedier, och för lite på exempelvis dans.
Ett tag var låsningen total.
Till slut beslutade riksteaterföreningen att lägga ner helt och därför inte boka in fler arrangemang utifrån.
Beslut om nerläggning togs vid årsmötena 2014 och 2015 och all aktivitet skulle vara avslutad senast i september.
Men föreningen hinner med ytterligare en föreställning innan den går i graven, en tack- och avskedsföreställning 8 augusti i Slottsparken. Det blir en föreställning med mycket musik från kända musikaler som Chess, Les Misérables och Phantom of the Opera.
På scenen står Rita Saxmark, som spelat i musikaler som Les Misérables och West Side Story, och Daniel Engman, vars senaste stora roll är som Peron i Evita. Med sig har de pianisten Jan-Erik Sandvik.
Föreställningen, som är gratis, börjar 16.30.
Gå till toppen