Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

El stoppar bygge

Upprustningen av skjutbanan i Sibirenskogen har stannat upp. Nu är målet att få upp den första byggnaden till årsskiftet.

Ängelholms Pistolskytteklubb, ÄPK, har anor sedan 1948. Byggnaderna är inte riktigt så gamla, men i stort behov av en upprustning.
Från början var tanken att tre nya skjuthallar skulle stått klara till årsskiftet, så kommer det inte bli. Bygget har stött på problem då elcentralen finns i den första hall som ska rivas.
– All inkommande el sitter i just den byggnaden, därför måste vi flytta elcentralen. Det har bromsat upp renoveringen, säger Patrik Lindqvist, kassör i ÄPK, Ängelholms pistolskytteklubb.
En realistisk målsättning tror Patrik Lindqvist nu är att första hallen ska vara klar till årsskiftet.
Föreningen beräknar att upprustningen, med tre nya skjuthallar och en ny klubbstuga, ska kosta drygt en miljon kronor. Hittills har Sparbanksstiftelsen Gripen gått in med 200 000 kronor. Föreningen hoppas att allmänna arvsfonden också ska bidra med en större summa.
– Nu väntar vi på nya kontrakt från markägaren som säger att vi får fortsätta vara här.
Samtidigt som upprustningen pågår växer klubben så att det knakar. Från 2012 fram till idag har antalet medlemmar stigit från 64 till 154.
– Vi satsar på unga och funktionshindrade, och jag hoppas att satsningen ger effekt och att folk känner att vi är välkomnande. I dag är vi så många att vi har en tävlingsgrupp och ett gäng som sysslar med ungdomsverksamhet.
På lördag klockan 11 håller klubben en barn- och ungdomsdag där alla från nio år och uppåt är välkomna att testa på skytte med pistol och armborst. Alla under 18 år måste ha målsman med sig.
– Medlemsantalet har ökat, men jag hade gärna sett att vi blev 200 medlemmar, säger Patrik Lindqvist.
Gå till toppen