Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mer av allt på årets innebandyfest

Perfekt väder och fler planer och lag än någonsin. Ängelholm outdoor har fått en flygande start.

Musiken dunkar och jubel från olika håll avlöser varandra. Efter en vädermässigt tveksam sommar har Ängelholm outdoor haft vädergudarna på sin sida.
– Hittills är vi jättenöjda, det har gått jättebra. Dels har vi en bättre organisation än någonsin, vi har fler lag, mer besökare, ja mer av allt. Sen har vi komprimerat schemat så det har blivit lite mer som en festival, summerar Glenn Stjernkvist, arrangör.
Under onsdagseftermiddagen spelades slutspel för pojkar 10 till 16 och flickor 12 till 16. Och tempot är högt, varje kvart åker sex lag ut ur turneringen.
Ett lag som hade tagit sig till kvartsfinal var Steffen & Bettans brudar från Öckerö.
– Vi är här för femte året eller något, detta är den bästa cupen på hela året. Den är utomhus, det är en massa folk och man gör något tillsammans, säger Linnea Bryngelsson.
I senaste matchen mötte de sina egna lagkamrater som också är med i turneringen. Att åka till Ängelholm innebär dels att spela innebandy men också för att ha roligt tillsammans.
– Det är både seriöst och roligt. Vi kommer hit för att ha kul och hänga även om spelet går som det går, säger Sofia Odlöw.
Vid utkanten av området plaskas det i poolen. Björn Kristensson är förste badvakt som ansvarar för att allt går lugnt till i den 28-gradiga poolen.
– I dag har det nog varit minst barn här. Tidigare i veckan har det varit omkring 20 barn konstant i sex timmar, säger Björn Kristensson.
Det gäller också att dagligen rena och fylla på med klor så att vattnet håller sig rent.
– Jag är faktiskt utbildad badvakt och ska se till att de inte skvätter och att de inte hoppar i poolen, säger han.
Trots stressen njuter Glenn Stjernkvist av tillvaron.
– Detta är jättekul. Vi har jobbat med det ett helt år och sen när vi får fint väder också. Även om det regnar imorgon och framåt så är jag nöjd, då har vi i alla fall haft det bra hittills, säger Glenn Stjernkvist.
Gå till toppen