Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Möten för att lära

Drakar från näringslivet och idrottsvärlden möttes i Båstad samtidigt som det var EM för drakbåtar i vattnet utanför hamnen.

200 personer från olika delar av samhället hade samlats till första näringslivsdagen i Båstad.
–  Vårt mål är att den här ska bli årligen återkommande under seglarveckorna, säger Bosse Nilsson, som är en av de som dragit igång evenemanget.
Man har fått människor som sysslar med olika saker i samhället.
–  Det är också meningen. Vi vänder oss till alla som jobbar inom näringslivet, skola, kommuner eller har erfarenheter från idrott och kultur. Vårt mål är att det inte bara ska bli något etablerat utan också utvecklas så fler människor får möjlig att träffas och knyta kontakter. Både för Båstad och regionen, men också för hela landet, berättar Bosse Nilsson.
En av profilerna på den första näringslivsdagen var Kenth Hultqvist, förre detta förbundskapten för bandylandslaget, som under hans ledning vann fyra VM-guld.
– Även när jag var förbundskapten jobbade jag mycket med näringslivet. En viktig uppgift som förbundskapten är att få ihop alla bitarna i laget och organisationen samtidigt som alla lär av varandra. Min erfarenhet är att om det ska gå bra i näringslivet så ska det fungera på samma sätt. Man måste hitta de människorna med de rätta kunskaperna och egenskaperna och det gör man bäst genom att träffas, säger han när han vandrar ned mot Båstad hamn.
En annan som satte sin prägel på den här träffen var Kennet Andersson, en av VM-bronsmedaljörerna i fotboll 1994.
– Jag har ju stor erfarenhet vad som krävs för att en prestation ska bli bra. Man måste själv göra vad man kan för att lyckas, men också ta hjälp av de som kan göra den egna insatsen ännu bättre. I fotboll och många andra idrotter så är det ju så att det kvittar hur duktig man är så blir det inte så lyckat om man inte är bra tillsammans, säger Kennet, som förra året spelade en jubileumsmatch med VM-laget från 1994.
Gå till toppen