Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marknad i det perfekta vädret

Köpa eller bara titta på när hantverket blir till. Det fanns något för alla på hantverksdagen i hembygdsparken.

Ett 40-tal utställare hade tagit sig till hembygdsparken i Ängelholm för att delta i årets hembygds- och hantverksdag. Dagen inleddes med regnstänk, men när vattendropparna så småningom slutade falla blev det istället perfekt marknadsväder.
– Det får inte vara för varmt och inte för dåligt, då kommer inte folk, säger Pia-Lena Andersson som säljer bland annat sylter och chutney som hon gjort själv. Hennes grannar höll med.
Trots molnen hade besökarna tagit sig till hembygdsparken. Familjen Stensson hade köpt knep och knåp i form av puzzel.
– Det är roligt för när man är klar med puzzlet så kommer man inte ihåg hur man löste det, då kan man göra det igen, säger Elvira Stensson.
Mamma Eva Stensson tyckte att det var en bra sysselsättning inför hemresan till Stockholm.
På marknaden fanns allt från traditionella gräddbullar, tvålar, gamla vykort, smycken och barnkläder. Ville man ta del av hantverksprocessen visade Gert Grimberg hur man täljer.
– Det är kul att tälja, känslan av att göra något med sina egna händer är skön, säger Gert Grimberg.
Både han och frun Britt Grimberg gillar att tälja. Paret har ställt ut på hembygds- och hantverksdagen i nästan 20 år men hantverket har varierat.
– I början var det mycket träpostlådor, det är inte lika mycket nu, säger Britt Grimberg.
Gå till toppen