Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Väsby fotbollsklubb firar 90 år med heldag

1925 var året då Väsby fotbollsklubb såg dagens ljus. På söndag den 16 augusti firas 90-åringen på Alströmervallen, då även kyrkan, byaföreningen och byns kreatörer drar sitt strå till stacken.

Som för de flesta idrottsföreningar har det gått både upp och ner genom åren. Medlemmarna i Väsby fotbollsklubb har kommit och gått. Trots föreningens namn har det långt ifrån bara handlat om fotboll. 1955 stod en naturisbana klar och ishockeyverksamheten pågick fram till 1969.
– På 50- och 60-talet hade vi också damhandboll, säger Inge Jolfsson, som själv började spela fotboll i VFK 1953 och höll i gång fram till 90-talet.
Nu är han med i redaktionen för klubbtidningen Bollentinen, som kommer ut tre gånger per år.
Har en klubb kommit att bli 90 år har det firats en hel del gånger på vägen. Nytt för denna födelsedag är att klubben, kyrkan och byaföreningen försökt samla sina krafter.
– Vi är en bred förening och det betyder så klart mycket för byn. Den här dagen är tanken att vi ska knyta oss samman, säger Inge.
På schemat mellan klockan 11 och 15 den 16 augusti står bland annat fotbollsmatcher, utställningar av och med de flesta av byns konstnärliga kreatörer och visning av veteranbilar, motorcyklar och mopeder.
Det sker även en tipspromenad i Alströmerskogen och i klubbstugan berättas klubbhistoria i ord och bild.
– Vi hoppas på många besökare. Vi har ju Kullabygdens vackraste idrottsplats!
Gå till toppen