Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Yoga på bräda ger ro i kroppen

Varje söndag och onsdag håller Billie Svensson SUP Yoga ute i vattnet vid Sibbarp.

Bild: Privat
– Att vara ute på vattnet, känna vågorna under brädan och höra havsljuden runtomkring... Det blir väldigt meditativt. Eftersom brädan är i konstant rörelse, så följer koppen med. Man fokuserar på detta, och tankarna på allt annat försvinner. Efter en lektion säger många deltagare att de har ett annat lugn i kroppen.
Men måste man inte vara en inbiten surfare för att hålla balansen?
– Inte alls! Vid senaste lektionen hade hälften varken provat att surfa eller testat yoga tidigare, men det gick jättebra. Vi använder breda brädor som sitter fastspända längs ett rep så att de inte glider iväg. Övningarna är dessutom ganska lugna och har sitt ursprung i hathayogan.
Händer det att någon plumsar i vattnet?
– Ja, men skulle det hända, så gör inget. Man måste få skratta lite också. Den som vill kan hyra våtdräkt tillsammans med surfingbrädan.
Hur kom det sig att du själv började med detta?
– SUP yoga är väldigt stort i Karibien och delar av USA. Jag kom hem från Aruba förra sommaren och bestämde mig för att fortsätta här hemma. Då hade nästan ingen hört talas om det, men nu växer intresset snabbt.
Just nu är det bra badväder, men vad händer till hösten?
– Man kan vara ute i de flesta väder. Det är faktiskt skönt om det regnar, och skulle det blåsa lite så blir det bara mer spännande. Men jag funderar över möjligheten att ha lektioner inomhus i pool. Det hade varit roligt att kunna fortsätta med detta under resten av året.
Gå till toppen