Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett ordrikt CV

Owe Sandström
Lärare och kläddesigner

Bild: Mattias Ahlm
Milde tid, hur kan en så intressant och kompetent person som gjort miljoner saker på ett intressant och kompetent vis prata så här tråkigt om det? På pappret är Sandström en sommarpratsdröm; kostymör till Abba och La Leander, scenograf, lärare inom naturbruk och tv-personlighet. För att nämna något. Men det är just det, han nämner inte något utan Sandström verkar tro att han enligt lag är skyldig att informera om allt han åstadkommit. Allt ska med, ett ordrikt CV.
Inte sällan låter det som reklam för honom själv och de uppdrag han utfört. Programtid slösas dels på banala upplysningar, studier i sju år och han skrev in sig på Norrlands nation eftersom han var norrlänning, men det är ju allt det andra jag vill höra om! Och dels passerar rätt mycket av de 90 minuterna genom att Sandström på ett subtilt sätt låter lyssnarna förstå hur beundrad han är, kändisar imponeras, tackkort skrivs och prinsessan Victoria tycker han är snäll. Ja! Såklart. Hans gärning är imponerande. Men det är inte vad han uträttat utan hur, vilket är Sandströms förhållningssätt till livet och världen?
Nu gick det i rasande fart, säger Sandström, och det är vad det gjorde, han borde ha stannat upp, funderat över vad som är värt att delge radiolyssnarna och varför. Så svårt det är att göra en berättelse av ett liv, finns manushjälp på radion?
Gå till toppen