Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EM-truppen i fälttävlan uttagen

Svaga prestationer både i lagtävlingen och individuellt. Dessutom två skadade hästar.
Det viktiga testet i Aachen blev inte som förbundskaptenen Staffan Lidbeck tänkt sig inför EM i fälttävlan i Skottland.

— Att de båda hästarna är borta innebär naturligtvis en försvagning av truppen, men samtidigt är jag glad att båda de duktiga ryttarna har en andrahäst som är EM-kvalad, säger Lidbeck sedan han offentliggjort de sex ryttare som reser till Blair Castle 10-13 september.
Både Louise Svensson Jähde, som kraschade rejält i fredagens terrängritt, och Ludwig Svennerstål finns med i truppen trots att deras hästar skadades i Aachen.
Svennerståls King Bob är ansträngd i ett framben och inte EM-aktuell. Svensson Jähdes häst Utah Sun fick sys för ett sår och missar också mästerskapet.
Truppen: Sara Algotsson Ostholt med Reality, Johan Lundin med Johnny Cash, Ludwig Svennerstål med Franzipan, Niklas Lindbäck med Cendrillon, Anna Nilsson med Luron och Louise Svensson Jähde med Viva.
Vilka fyra som rider i laget bestäms senare.
— Jag tror på den här truppen och att vi kommer att göra ett bra resultat på EM, säger Staffan Lidbeck.
Gå till toppen