Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redo för framtiden – men Nya Vikvalla vill växa mer

I dag är det officiell invigning av Nya Vikvalla, en idrottsanläggning som Vikens IK velat se under hela 2000-talet. Men redan tidigare i veckan var det full fart.

Den 9 april förra året sattes spaden i jorden och en mångårig önskan från Vikens IK började ta form. Nya Vikvalla invigs i dag, lördag, med bland annat tal av kommunalrådet Péter Kovács, musik, autografsignering och flyguppvisning.
Anläggningen har nu en fullstor konstgräsplan och en A- och B-plan med naturgräs. I den nya klubbstugan ryms ett kök med intilliggande kiosk, åtta omklädningsrum, materialförråd och sällskapsytor. En ny bilparkering har byggts och vid sidan av klubbstugan har ideella krafter snickrat en stor träveranda.
Enligt kommunens projektledare Clas Olsson kommer kostnaderna att rymmas inom den 27 miljoner kronor stora budget som klubbats av fullmäktige.
När tidningen kommer på besök råder det redan full aktivitet. Den årliga fotbollsskolan som pågår ett par dagar har lockat 190 barn. Till det finns över 50 ledare, alla ungdomar, på plats.
– Vi tycker att vi är väldigt duktiga på barn och ungdomar. Fotbollsskolan är viktig, säger Elisabet Andersson, styrelsemedlem och en av alla föräldrar som ställer upp ideellt.
För Vikens IK är ingen elitförening, och vill heller inte bli det.
– En så här bra anläggning kan också locka fler föräldrar att ställa upp, det är roligare när anläggningen är så fin, fortsätter Elisabet Andersson medan vi promenerar runt klubbstugan.
I samband med fotbollsskolan är köket igång för första gången.
– Här är vi nog 10–12 personer som jobbar nu, säger Malin Ståhl som redan på förmiddagen preppar för eftermiddagsfikat.
Även om Nya Vikvalla lovordas kommer vi snart in på vad som kan bli ännu bättre. De stora gräsytorna, mellan parkering och fotbollsplaner, har potential.
– Perfekt för en multiarena. Utegym, lekplats, boulebana skulle kunna vara några saker, säger ordförande Lars Tindberg.
Gå till toppen