Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Utan en trygg sjuk- och föräldraförsäkring lär inte fler kvinnor starta företag."

Det är inte bara orättvist utan snudd på kränkande att företagare som startar aktiebolag har sämre sjuk- och föräldraförsäkring än kollegor som startar enskild firma, skriver Maria Boborg-Trané, styrelseledamot i Småföretagarnas riksförbund.

Sjuk- och föräldraförsäkringen är en större kvinnofälla änrutavdraget. Det är inte rututan det usla sociala skyddsnätet som är den stora bromsklossen för kvinnligt företagande. Vem vågar starta företag med risk för att få noll kronor i sjukpenning och bara några hundralappar i föräldrapenning?
Sedan regeringen beslutade att halvera rutavdraget har tidningarna varit fyllda av debattartiklar om vilka hemska konsekvenser det får för kvinnliga företagare.
Visst påverkar det försämrade rutavdraget kvinnors företagande, men inte i den utsträckning som många politiker gör gällande. Det är lättare att ge sig på förändringarna i rutavdraget än att ta tag i de verkliga problemen och ge kvinnliga företagare en anständig sjuk- och föräldrapenning.
Nu är det dags förlandets politikeratt göra en djupdykning och granska de hinder som utestänger kvinnor från att starta eget. Reglerna i sjukförsäkringen för den som driver aktiebolag är glasklara. Har du inte tagit ut lön från ditt företag får du ingen sjukpenning. Detsamma gäller vid graviditet. Då får du bara föräldrapenning enligt grundnivån – 225 kronor per dag. Attföräldrapenningen blir så låg beror på att den baseras på den sjukpenninggrundande inkomsten. Och har du inte tagit ut någon lön ur ditt företag, så finns det ingen sjukpenninggrundande inkomst att basera föräldrapenningen på. Det är en riktig kvinnofälla.
Den som driver sitt företag som enskild firma eller handelsbolag har helt andra möjligheter än dem som har ett aktiebolag. De är vinnarna i socialförsäkringen som ska ge alla svenska medborgare trygghet vid sjukdom och rätt till föräldraledighet. Den som startar enskild firma och handelsbolag omfattas av regler om ett generellt uppbyggnadsskede i två år. Under denna period har de rätt till sjukpenninggrundande inkomst motsvarande minst vad en anställd skulle få.
Det är svårt att förstå att de politiker som beslutar om vilka regler som ska gälla accepterar att människor som startar eget, kanske efter att ha varit arbetslösa, får så olikastart på den stora satsning som det innebär att starta ett företag.Det är ju ingen nyhet att det kan ta flera år innan en verksamhet är lönsam.
Att bli långvarigt sjuk kan vara en katastrof för den som driver aktiebolag och att vara föräldraledig en omöjlighet. När den hårda verkligheten tränger sig på, när pengarna inte längre räcker till; vad ska man då leva på som långtidssjukskriven nystartad företagare? Många lånar pengar av släkt och vänner medan andra inte ser någon annan utväg än att söka socialbidrag. Går det riktigt illa måste företaget avvecklas eller läggas vilande, och det är långt ifrån säkert att kunderna finns kvar den dagen man blir frisk.
Det är inte bara orättvist utan snudd på kränkande att företagare som startar aktiebolag har sämre sjuk- och föräldraförsäkring än kollegor som startar enskild firma.
I den av regeringen tillsatta socialförsäkringsutredningen som presenterades i mars i år finns förslag att förändra reglerna så att den som startar aktiebolag får samma rättigheter som den som startar enskild firma, till exempel omfattas av samma regler vid uppbyggnadsskedet.
Remisstiden gick ut på måndagen, den 17 augusti, och det vore anmärkningsvärt om inte politiker, såväl i regeringsställning som i opposition, röstar ja till utredningens förslag.
Utan en trygg sjuk- och föräldraförsäkring lär inte fler kvinnor starta företag.
Maria Boborg-Trané

SKRIBENTEN

Maria Boborg-Trané är frilansjournalist och styrelseledamot i Småföretagarnas riksförbund.
Gå till toppen