Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Regn ökar oro för Tianjinläckage

Uppröjningsarbetet i Tianjin kompliceras av ett kraftigt regn över staden. De boende fruktar nu att giftet från explosionsplatsen sprids.

700 ton giftig natriumcyanid fanns på platsen vid förra veckans sprängkatastrof. De kinesiska myndigheterna insisterar på att båda vattnet och luften är säker, men bland de boende finns skepticism.
Regnet som strilade över Tianjin på tisdagen riskerar att sprida giftiga ämnen från platsen ytterligare, även upp i luften när giftigt vatten avdunstar, skriver AFP.
På 8 av 40 platser där man testat vattenkvaliteten har man hittat för höga halter av cyanid. På en av platserna var nivån 28,4 gånger högre än tillåtet värde.
— Jag är orolig. Vi vet inte vad som finns i regnet, säger en taxichaufför.
Samtidigt har en utredning startat mot chefen för Kinas arbetssäkerhetsorganisation, Yang Dongliang, enligt ett uttalande från utredningsorganet CCD.
Yang Dongliang misstänks för "allvarliga lagöverträdelser", något som enligt AFP ofta brukar vara synonymt med korruptionsanklagelser. Yang Dongliang jobbade i Tianjin i 18 år, senaste som vice borgmästare, fram till 2012.
Gå till toppen