Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Torsdagarna väcks till liv på KOL

Det vilar något särskilt över torsdagskvällar. KOL & Cocktails vill ta fasta på gamla minnen och återuppliva torsdagen som veckans bästa utekväll.

Nästan helg, men ändå inte. Bara det berättigar för att sätta lite extra guldkant på torsdagskvällen, menar Michael Fogelqvist, en av delägarna på KOL & Cocktails.
– Tittar man några år tillbaka så var torsdagar oftast den bästa veckodagen att gå ut i Helsingborg.
Varför det?
– Det var lagom mycket folk ute, som blandades upp av krogfolket som kanske jobbade på helgen. Den publiken tillför en del, eftersom man inte träffar dem ute lika ofta annars.
Michael Fogelqvist minns många femstjärniga torsdagskvällar i stan, men tycker att de har sinat på senare år.
– Nu har de nästan dött ut. Därför vill vi se om det finns den efterfrågan som vi tror och hoppas på, och försöka väcka liv i torsdagarna igen. I mina ögon är det något som saknas, säger han.
Tanken är att locka folk till att ta ut svängarna och vilja stanna kvar efter restaurangbesöket, eller ansluta efter middagstid.
Hur har ni laddat inför premiären?
– Utan att sticka ut hakan, kan jag säga att vi har bokat Sveriges bästa saxofonist, Peter Zimny. Han har spelat på Beach Clubs sommarfester de senaste sex åren och är normalt sett ute och spelar med Alcazar och Måns Zelmerlöw.
På KOL & Cocktails spelar Peter Zimny tillsammans med Dj Jean Benetone. Tillsammans bjuder duon middagsgästerna på softa toner till maten, för att senare under kvällen övergå till att rulla ut en mer festlig ljudmatta.
– Fram till tio är det mest fokus på ätande gäster, därefter går vi från att vara restaurang till att bli mer bar.
Full fest?
– Nja, inte lika fullt ös som på helgerna, men jäkligt trevlig stämning med musik och liveunderhållning.
Torsdagarna på KOL & Cocktails kommer att fortsätta löpande under hösten, varvat med andra specialkvällar.
– Vi vill vara flexibla och känna av ur det mottas. Men målet är att få liv i torsdagarna igen, säger Michael Fogelqvist.
Gå till toppen