Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Familjedag i brunnsparken

Brandsta City Släckers, Tina Nordström och Duvungarna är bara några av de som förgyller lördagens familjedag i brunnsparken i Ramlösa.

Det är föreningen Ramlösabor som firar 90 år med en rejäl fest, signerad Olle Larsson. Som själv är Ramlösabo sedan 35 år tillbaka.
– Föreningen bildades för eftersom det en gång i tiden fanns ett hot om att Helsingborg stad skulle exploatera och sälja ut Ramlösa brunnspark, säger Olle Larsson.
– Både Birger Sjöberg och Hasse Alfredsson har varit engagerade i föreningen.
Numera handlar verksamheten om att ordna julmarknad och andra liknande familjeträffar. Jubileumsfesten vid kupolscenen nu på lördag 22 augusti går i samma tecken.
Det hela drar igång klockan 12 med Ramlösa Brunnssextett. Sen följder positivhalaren Torten Svensson, Duvungarna med sin musikal "Pocky och piraterna" och 14.30 blir det en serie samtal med kända Ramlösaprofiler som Tina Nordström, hennes pappa krögaren Björn Nordström, författaren Folke Schimanski, konstnären P-O Olsson och Bess Johansson.
Efter det allsång innan Visans vänner ger ett program "I Birger Sjöbergs fotspår" med Gun Holmerin, Henrik Malmros, Göran Bergström och Mats Svensson.
För den musikaliska avslutningen svarar Brandsta City Släckers klockan 17.
– Dom har ju också lite Ramlösa-koppling eftersom Glenn Borgkvist är född och uppvuxen här. De har lovat göra en spektakulär entré med en brandbil, säger Olle Larsson.
Under dagen pågår även en del andra aktiviteter, som guidade turer i parken.
Gå till toppen