Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Nu börjar Lindab Arena bli färdig

Försenade leveranser har ställt till det. Så: hinner Lindab Arena bli klar till slutbesiktningen och genrep?

Lindab Arena har varit en byggarbetsplats hela sommaren. Under tisdagen var det exakt en vecka kvar till slutbesiktningen – och då genomförde A-laget säsongens första isträning i matcharenan.
– Ambitionen är att allt ska vara klart till besiktningen, säger Rögles ställföreträdande driftschef Per Pettersson. Tanken var att arenan skulle vara redo för J20-match i kväll, men den har vi fått flytta. Arenan är inte matchklar än.
Läs också Stjärnbackarna missar Rögles genrep
Isen har sänkts 60 centimeter och Rögle har ökat antalet sittplatser med cirka 1000 stolar. Initialt fanns en oro när den gamla betongplattan skulle knackas sönder, men det arbetet flöt på fint, säger Per Pettersson. Gjutningen gjordes en vecka i förtid och ett tag låg man långt före i tidsschemat. Men därefter har Rögle drabbats av ett antal förseningar av beställt material.
– Det har sinkat oss och gjort att det har blivit en väldig tidspress på slutet. Men nu handlar det mest om att rätt folk ska komma och fixa till detaljer, säger Per Pettersson, som meddelar att runt tio personer arbetar i arenan för tillfället
Vilka detaljer?
– Spelarbåset och utvisningsbåset är inte klara och både sargen och ismaskinsporten ska justeras. Sen ska fler stolar monteras på läktaren, men där är jag inte alls orolig.
Fredagen den 11 september är tanken att Lindab Arena ska återinvigas när det är genrep mot Karlskrona. Per Pettersson ler när vi frågar om allt är klart då.
– Ja, det förutsätter jag. Det kommer bara att vara några smågrejer som ska justeras efter slutbesiktningen om en vecka.
Tidigare hade Lindab Arena cirka 3000 sittplatser och drygt 2000 ståplatser. Efter renoveringen kommer arenan att ha en maxkapacitet på 5 051 åskådare, fördelat på 3 935 sittplatser och 1 116 ståplatser.
Gå till toppen