Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Stjärnbackarna missar Rögles genrep

Rögle åker till Schweiz med 26 spelare. Dominik Granak och Ivan Baranka ansluter på plats, men de följer varken med tillbaka eller är tillgängliga i genrepet.
– Skatteskäl, säger sportchef Anders Carlsson.

Ivan Baranka och Dominik Granak.Bild: Bildbyrån
Under onsdagen rullar Röglelaget söderut med buss för ännu ett försäsongsläger i Schweiz. När laget anländer kommer ytterligare två nyförvärv att ansluta till truppen: de slovakiska backarna Dominik Granak och Ivan Baranka.
– De bilar från Trencin i Slovakien, där de har varit på is en månad. De tränar med samma lag och vi vet att det är två professionella spelare, så vi räknar med att båda ska vara i riktigt bra skick, säger Anders Carlsson.
Rögle kommer att tillbringa elva dagar i Schweiz, spela sex träningsmatcher på olika orter och först måndagen den 7 september reser laget hem till Ängelholm.
Dominik Granak och Ivan Baranka kommer inte att följa med då – de återvänder i stället till Slovakien.
– Det handlar om skatteskäl, att de bara får vistas i Sverige ett visst antal dagar. Vi har valt att göra så här, då är vi helt säkra på att vi kan använda båda två hela säsongen, säger Anders Carlsson.
När kommer de till Sverige?
– Troligtvis den 12 september.
Rögles genrep kommer att äga rum i renoverade Lindab Arena fredagen den 11 september. Det blir således ett sluttest utan lagets tänkta spetsbackar.
– Det optimala hade förstås varit att ha med båda i genrepet, men det känns inte som något problem. Vi kommer trots allt att spela sex matcher i Schweiz, säger Anders Carlsson.
Jens Hellgren var sjuk och Jordan Smotherman – som klev av söndagens match i Halmstad – avstod tisdagens träning. Men tränarna räknar med att båda är tillgängliga till första matchen, som spelas mot Kloten på fredag.
– Peppar, peppar, annars har vi inga problem på skadefronten, säger Anders Eldebrink.

Rögles försäsong

Fredag 28/8: Kloten (19:00, camp i Schweiz, spel i Reinach)
Lördag 29/8: Bern (19:45, camp i Schweiz, spel i Bern)
Onsdag 2/9: Biel (19:45, camp i Schweiz, spel i Zuchwil där laget har sin bas)
Fredag 4/9: Lausanne (19:45, camp i Schweiz, spel i Lausanne)
Lördag 5/9: Ambri-Piotta (tid ej klar, camp i Schweiz, spel i Ambri)
Söndag 6/9: Langnau (18:15, camp i Schweiz, spel i Langnau)
Fredag 11/9: Karlskrona (19:00, genrep och öppningsmatch i nya Lindab Arena)
Torsdag 17/9: seriepremiär i SHL mot Frölunda i Scandinavium

Rögletruppen till Schweiz

Målvakter: Oscar Dansk och Lars Volden.

Backar: Jens Hellgren, Almen Bibic, Ludvig Claesson, Alen Bibic, Jesper Williamsson, Dominik Granak, Rasmus Bengtsson, Emil Kristensen, Ivan Baranka, Kevin Marshall.

Forwards: Patrick Cehlin, Viktor Lindgren, David Åslin, Jack Connolly, Jordan Smotherman, Christopher Liljewall, Taylor Matson, Sebastian Wännström, Daniel Sylwander, Alex Aleardi, Ludvig Elvenes, Ludvig Rensfeldt, Filip Karlsson, Jesper Jensen, Kelsey Tessier.

Gå till toppen