Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

En bra sommar för många restauranger och butiker

Även om en del turister fortfarande söker sig till kommunen sjunger sommaren på sista versen. Karin Bengtsson, vd för Båstad turism & näringsliv AB, blickar tillbaka på en bra sommar även om den inleddes med regn och rusk.

Hösten är snart här på allvar och även om en del värme dröjer sig kvar väntar kallare tider. På Turistbyrån i Båstad tar man fortfarande emot många utländska turister som har lite senare semester.
Karin Bengtsson tycker att sommaren har varit bra på flera sätt.
– Det har varit en bra sommar för många. Flera restauranger och butiker jag pratat med har ökat och vissa har gjort det rejält, säger Karin Bengtsson.
Statistiken över gästnätter för hotell, stugbyar, vandrarhem, campingar och privata stugor och lägenheter är ännu inte färdigställd. Den visar hur uthyrningen sett ut men är än så länge inte klar för hela sommaren.
Karin Bengtsson ser hur många evenemang dragit mycket folk till Båstad i sommar även om inledningen var regnig och kall.
– Vi hade JSM i segling här i juni. Det kom drygt 500 familjer och det betydde mycket, säger Karin Bengtsson.
Andra evenemang har varit den nya Summer On-festivalen, Entreprenörsveckan med över 5 000 besökare och självklart tennisveckorna.
– Tennisen ökade lite och Entreprenörsveckan ökade också, säger hon.
Och så här i slutet av sommaren är det de utländska turisterna man hittar på Turistbyrån.
– Det är danskar och tyskar som vill vandra och cykla och som vill ha hjälp. Sedan är det mycket husbilsmänniskor också, säger Karin Bengtsson.
För Norrvikens del har sommaren också varit väldigt bra.
– Vi öppnade den 13 juni så vi tappade våren kan man säga men det har varit ett fantastiskt flöde av besökare i trädgården. Det har varit ett snitt på mellan 700 och 800 besökare per dag och det är jättebra. Sedan var konserterna med Jill Johnson mer eller mindre slutsålda, säger Marie Karlsson, platsansvarig på Norrviken.
Gå till toppen