Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Scouterna i Åstorps scoutkår ska bli fler!

Åstorps scoutkår vill få fler att prova på scouting, därför anordnar vi en friluftsdag för eleverna som går andra skolåret i skolorna i Åstorps tätort, den 3 september.
Det är en del i en rekryteringskampanj som äger rum över hela landet under september.
Lägereldar, livlinor och knopar är ord som ofta förknippas med scouter. Men det finns andra sidor av scouting som ungdomarna i Åstorps scoutkår vill förmedla till fler. Den personliga utvecklingen och scoutmetoden står i fokus i allt som Scouterna gör.
Friluftsdagen, som vi kallar för Kaningdagen, startar i tingvalla där eleverna sedan följer en snitslad bana genom skogen. Under vandringen passerar de kontroller där olika uppgifter ska lösas. Efter att de lagat sin lunch på Trangiakök kommer de fram till Åstorps scoutgård, vid Björnekulla kyrka, där ett scout-tivoli väntar på dem.
I Åstorps scoutkår vill man genom att visa vad scouter gör, få fler medlemmar. Målet är att kåren ska växa och bli dubbelt så stor.
Gå till toppen