Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Storskyttar kommer till Helsingborg

Marcus Svensson är precis klar för VM – men först ska han tävla i Helsingborg.

Landskronas VM-skytt Marcus Svensson tävlar i Helsingborg.Bild: Emil Langvad
När ombyggnaden av banan ute i Rökille stod klar ville Hälsingborgs Jaktskytteklubb slå på stort och flera svenska toppskyttar – med Landskrona Saxtorps Marcus Svensson i spetsen – ger extra glans åt arrangemanget.
Själva tävlingen är dock inte det viktigaste när klubben samtidigt vill stötta kampen mot cancern.
– Det är första gången vi kan köra en tävling i den här digniteten och vi funderade ett tag på vad vi skulle göra. Till slut fastnade vi för det här och jag hoppas att vi kan locka mycket folk till banan, säger Jan Lindqvist i HJSK.
Flera andra klubbar har hjälpt till med insamlingen "Jägare i jakten på cancer" och den 6 september arrangerar Hälsingborg sin inbjudningstävling i lerduveskyttets Compak Sporting. Förutom skeetspecialisten Marcus Svensson har hans landslagskompis Stefan Nilsson, Trelleborg, gett klartecken – båda är för övrigt precis uttagna till VM i Italien veckan därpå – men det kommer fler blågula skyttar. Patrik Nilsson och Fredrik Malmström från Brösarp tillhör sydsvenska eliten i sporting och Strövelstorpsparet Mathilda Lishöj och Niclas Boo har varit blågula i nordisk trap.
– Det här är fina föredömen och det är naturligtvis jätteroligt att vi kan få hit eliten. Nu får alla andra, tävlingsskyttar eller jägare, chansen att mingla med dem när de skjutit färdigt, under lite mer avslappande former, och det hoppas vi mycket på.
Sponsorer ställer upp med hela prisbordet och allt överskott ska gå till Cancerfonden.
– Jag vågar inte tippa på hur mycket pengar vi kan få ihop. Men blir det fint väder är jag säker på att det blir en riktigt givande skyttedag, för alla, säger Jan Lindqvist.
Gå till toppen