Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Framtidens golfstjärnor gjorde upp

145 av Sveriges största golftalanger är i helgen i Landskrona för att göra upp i en av världens största juniortävlingar.

Linn Grant från Rya golfklubb spelade sitt livs golf.
Skandia Cup kallas för en av världens största golftävlingar för juniorer. Via breddtävlingar på klubbnivå och diverse kvalomgångar har 145 ungdomar upp till 16 år passerat det nålsöga som leder till riksfinalen och i helgen avgörs på Erikstorpsbanan. Pojkar och flickor upp till 16 år gör upp i åtta olika klasser.
– Att vi har 36 hål och två banor är en av förutsättningarna för att vi ska kunna arrangera en tävling av den här klassen. Dessutom har vår bana gott anseende och är omtyckt av många spelare, säger Magnus Bondesson, idrottsansvarig på Landskrona Golfklubb.
Arrangörsklubben är i år inte representerad i riksfinalen men den nordvästskånska fanan hölls högt av en rad andra unga talanger. Bäst gick det för Linn Grant från Rya golfklubb. När hon sänkte birdieputtarna på löpande band viskade publiken "Linn spelar i världsklass...".
Till slut blev det imponerande fem slag under banans par och en ledning inför söndagen.
– Det var lite pirrigt emellanåt men det här kan nog ha varit mitt liv bästa golf eller i vart fall den bästa ronden. Men jag har alltid gillat den här banan, den är knixig och utmanande om man har en bra dag, säger Linn Grant, lika nöjd med dagen som lugn inför morgondagen:
– Det får bli vad det blir...
Gå till toppen