Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En anhållen för mordförsök i centrala Höganäs

En 30-årig man delgavs på söndagskvällen misstanke för mordförsök, olaga vapeninnehav och grov misshandel. Han tros ha skjutit en annan man i benet tidigare under kvällen. 

Bild: Läsarbild
Personer i närheten har hört av sig till både polisen och Helsingborgs Dagblad och vittnat om skottlossning på Gruvtorget, dit polisen larmades klockan 20.52.
– Det kom några stycken i två-tre bilar och bråkade med några killar. Sen sköt de en av killarna. Polisen kom efter några minuter, säger en person som HD har talat med.
– Jag hörde två skott och någon sa att killen var blodig i benet. Det känns väldigt obehagligt. 
En annan läsare uppger för tidningen att "fyra-fem skott" ska ha avlossats.
Torsten Persson, inre befäl i Helsingborg, bekräftar att en man har skjutits i benet.
– Han är skjuten ja. Men inte svårt skadad.
En 30-årig man är gripen och anhållen. Under söndagskvällen delgavs han misstanke om försök till mord, olaga vapeninnehav och grov misshandel. Ytterligare tre personer har tagits in för förhör.
– När den misstänkte greps åkte han i en bil med tre andra, men inget tyder på att de tre varit på brottsplatsen. De är inte misstänkta för något men ska höras, säger Torsten Persson.
Vad är det som gör att ni misstänker just 30-åringen av de fyra personerna i bilen?
– Det vill jag inte säga.
Är den gripne och den skottskadade kända hos er sedan tidigare?
– De är välkända sedan tidigare.
Tekniker har undersökt brottsplatsen och polispatruller genomfört husrannsakningar i bilar i närheten. Vapnet som ska ha använts är inte påträffat.
Gå till toppen