Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fängelse för riskfylld färd på motorcykel

Mannen var nära att krocka med fotgängare under en vansinnesfärd med motorcykel. Nu dömer Lunds tingsrätt honom till fyra månaders fängelse.

Det var en kväll i januari i år som mannen i 30-årsåldern körde sin motocrosscykel, utan belysning, i hög fart genom tätbebyggt område i Landskrona. Han var även påverkad av cannabis. Polisen försökte stoppa mannen som dock bara gasade vidare.
Färden gick på cykelvägar, i motsatt körriktning och vid ett par tillfällen var han nära att köra på fotgängare. Två civila polisbilar följde efter motorcykeln. Till slut kom de ifatt mannen och körde omkull honom.
Mannen nekade till att ha kört på ett riskfyllt sätt, och hävdade att ingen fotgängare var nära att bli påkörd. Han uppgav att han visserligen såg en polis men att han varken minns något stopptecken eller signaler om att han skulle stanna.
Tingsrätten lutar sig dock mot vittnesuppgifter från polismännen i de civila bilarna som följde efter motorcykeln. Mot den bakgrunden anser rätten att mannen har varit "grovt oaktsam och visat uppenbar likgiltighet inför andra människors liv eller egendom".
Han döms till fyra månaders fängelse för bland annat grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och olovlig körning.
Gå till toppen