Sport

Spelarröster om FCH:s chanser

Så tror de väntade topplagen om FCH:

FCH-jubel under förra säsongen.Bild: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Rasmus Enström, Falun:

– Jag tror de blir riktigt bra faktiskt. De har sina finnar och Linus Nordgren och en duktig målvakt i Paulsson. De kan bli farliga i år. De har fått in bra och rutinerade namn. De ska komma dit de var förra året, det är en lång väg att vandra. Det gäller att de får ihop det.

Martin Karlsson, Linköping:

Det ser ut som de får ihop två riktigt bra femmor. Det är backsidan kanske, den är okej absolut, men de kanske skulle behöva något mer där.
Hur långt kan FCH gå?
– Semifinal säger jag. Inte final.
 

David Gillek, Mullsjö:

– De är bra alltså. Vi mötte dem på försäsongen och förlorade och de har sina spetsspelare. Men jag tycker inte att de har den bredden vi har. De kommer att vara med och fajtas topp fyra absolut.
Ser de bättre ut på förhand?
– Kivilehto och Dargren är bättre spelare än Gullstrand och Carl Nilsson. Jag tror faktiskt de kommer att vara bättre.
 

Martin Östholm, Pixbo:

– De ser starka ut. Jag tror att de kommer vara ett lag som tar sig till slutspel ganska komfortabelt och blir farliga där. Sen om de är med i guldstriden eller inte, jag tror inte det.
Vad saknas?
– De har ganska många spetsspelare offensivt sett, men de saknar lite på backposition, trygghet och hot bakifrån, det är det som är deras svaghet.
 

Robin Nilsberth, Storvreta:

– Helsingborg har förstärkt och gick till semi ifjol och måste väl vara med däruppe igen. Sen har det varit någonting, känns som i väggarna där, att man vikt ner sig alltid när det har gällt. Nu klev man över den barriären och då blir det spännande att se om man kan fortsätta på det eller om det var en engångsföreteelse.
 

Karl-Johan Iraeus, AIK:

– De ser intressanta ut. Det kommer vara topp fyra, topp fem, men sen får vi se om det är dags att ta nästa steg i slutspelet och eventuellt ta sig vidare från en semifinal.
Finns förutsättningarna?
– Visst har Helsingborg de möjligheterna, men precis som för oss tror jag att resan är viktig. Resan kan göra ett lag ännu starkare än det kanske är från början.
Gå till toppen