Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

The Tivoli i nytt läge

"Kör på!", tycker någon. "En sorgens dag", menar andra. Engagemanget har inte tagit slut för att bygget på Ångfärjetomten nu sätter igång.

På tisdagen kom staketet på plats. Snart är det dags för utfyllnaden av kajen mot inre hamnen, dit Ångfärjestationen med The Tivoli ska flyttas till våren.
I gårdagens HD berättade vi hur planen för bygget av hotell- och kongresscenter och bostäder ser ut.
Det är Midroc som ansvarar för flytten av Ångfärjestationen och nu finns en skiss som visar placeringen. Men bilden är bara en vision och det är inte säkert att det blir exakt så.
Stadsträdgårdsmästare Martin Hadmyr berättar att man håller på att arbeta med utformningen av hela den västra delen av Hamntorget, där det mest är parkering i dag.
– Vi har tagit till oss de synpunkter som kommit in och har fokus på att skapa en grön mötesplats. The Tivoli och Kongresscentret ska landa i en grön plats som är flexibel och även kan användas till konserter och evenemang, förklarar han och konstaterar att det faller väl in i Helsingborgs ambition att vara "staden vid havet".
I kommunens budget finns 40 miljoner kronor avsatt till mötesplatsen och uppsnyggning av miljön kring Hamntorget och Stortorget.
Den politiska majoriteten har, trots flera namninsamlingar sagt nej till folkomröstning. Men motståndet lever vidare, vilken syns bland annat i kommentarerna på hd.se. En läsare uttrycker det så här:
"Sorgens dag, när maktfullkomliga politiker vill bygga dumhetens monument över sig själva. Man lyssnade inte över Helsingborgarnas vilja. Låt domen komma i nästa val."
Gå till toppen