Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trampbilarna från förrådet blev ny aktivitet

Det blev en tveksam start, men några väl kämpande förare satte ändå fart på hembygdsföreningens nyhet för hösten - trampbilsrally.

Rolf Åkerman, Olle Nilsson och de andra arrangörerna från Ängelholms hembygdsförening hade tänkt sig att ägna hela söndagseftermiddagen åt att släppa iväg tävlingsekipage i trampbilsrallyt.
Men det behövde de inte. Efter en halvtimme var alla tävlingslopp avgjorda och priserna utdelade.
– Vädret ställde till det för oss. Vi hade trott att många fler skulle komma, men vi hade i all fall 15 anmälda.
– Det var första gången som vi ordnade trampbilsrally. Vi kommer nog att pröva igen, men kanske det går bättre nästa säsong på vårkanten, funderar Rolf Åkerman.
Olle Nilsson förklarar att det är en enkel aktivitet att anordna. Trampbilarna står i ett förråd sedan trafikskolan slog igen.
– Om vi ändå har dem inhysta här kan vi lika gärna använda trampbilarna. Men helst hoppas vi att det kan bli en trafikskola igen så småningom, säger Olle Nilsson.
Jonathan Bohm hörde till söndagens mest framgångsrika bilförare. Han vann alla sina lopp men orkade ändå köra en uppvisningsrunda efteråt.
– Det är roligt men jobbigt, tycker han.
På uppvisningsrundan fick också Gustav Kronfelt och kompisen Frida La chansen att prova på trampbil. De hade tänkt sig att köra rally lite senare på eftermiddagen men då hade arrangörerna börjat plocka undan.
Nu blev det i alla fall ett test fram och tillbaka på banan.
– Jo, det var ganska kul, säger Gustav Kronfelt.
Gå till toppen