Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Burkölen luktade ruttet ägg

Burkölen från Carlsberg som såldes på City gross i Landskrona smakade apa. Nu ska Carlsberg gå till botten med problemet.

I tisdags var Erling Larsson på City gross i Landskrona och handlade tio stycken 33 centiliters burköl av märket Carlsberg.
När han kom hem och öppnade en av burkarna insåg han att något var fel.
– Jag hällde upp en öl och då kände jag stanken... Först trodde jag att min katt hade fisit. Ölen stank ordentligt av ruttet ägg, fy fasen, säger Erling Larsson.
– Av ren nyfikenhet smuttade jag pyttelite på det och det smakade skit, säger han.
Han öppnade en ny öl som luktade lika illa. Samtliga ölburkar som Erling Larsson köpte har bäst före datum 26 februari 2016. Han ringde till City gross och påtalade problemet:
– Vi plockade bort ölen från våra hyllor, säger Madeleine Strömdahl, butikschef för City gross i Landskrona.
På Carlsberg hade man på onsdagseftermiddagen inte fått kännedom om ärendet.
– Det är inget som har nått oss. Men vi vill gärna komma i kontakt med den här konsumenten, titta närmare på de berörda produkterna och göra en analys så snart som möjligt, säger Henric Byström, kommunikationschef för Carlsberg Sverige.
Henric Byström menar att ölen sannolikt inte är farlig att dricka, även om den luktar och smakar illa.
– I nuläget har jag svårt att säga mer om det här specifika ärendet. Men det låter som att det handlar om en ölinfektion, vilket inte är farligt. Men det är inget som vi vill att våra konsumenter ska komma i kontakt med.
Ölen i fråga tillverkas i företagets bryggeri i Falkenberg.
Där hade man för några veckor sedan liknande problem med alkoholfri burköl av märket Falcon som företaget fick återkalla.
– Det kan vara något liknande med fallet i Landskrona. Är det så att det här ärendet berör en bredare front så är det en allvarlig situation, säger Henric Byström.
– Det är högsta prioritet att våra produkter har den kvalité som våra kunder och konsumenter förväntar sig.
Tidigare i veckan återkallade Carlsberg även fatöl av märket Staropramen från 680 svenska krogar.
Detta efter att personer som provsmakade ölen börjat blöda i munnen. Orsaken var att ölen, som bryggs och tappas i Tjeckien, innehöll frätande rengöringsmedel.
Gå till toppen